Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / XIII Републикански турнир по конен спорт за купата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе в Екопарк - Варна

   
XIII Републикански турнир по конен спорт за купата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе в Екопарк - Варна

В Университетската ботаническа градина Екопарк – Варна за XIII-ти пореден път се проведе турнир по конен спорт за купата на Софийския университет „Св.Климент Охридски”. Събитието бе открито от заместник-ректора на Софийския университет чл.-кор. проф. дбн Румен Панков.

В турнира взеха участие 18 състезатели и 23 коня от шест спортни клуба. През двата състезателни дни коне и ездачи се надпреварваха в седем дисциплини.

Победител в дисциплината „Паркур по хронометър до 100 см - за деца и любители ” е

Илияна Атанасова с кон Линдор от ККС „ПиСиВест”.

1

Първи в дисциплината „Баражен паркур до 105 см – за деца и любители” стана Михаил Диков с кон Делфин от ККС „Заря” Крушари.

Даниел Манев с кон Аватар от СККС е победител в дисциплината „Паркур по хронометър до 115 см. без ограничения за класа”.

2

Победител в дисциплината „Еднократен баражен паркур до 120 см. без ограничения за класа” стана Андриян Тодоров с кон Аватар от СККС.

Победители в дисциплината „Щафета с подаване на нагайка до 110 см. – 6 препятствия, без ограничения за класа” са Марио Делянски с кобила Либерта и Андрей Тодоров с кобила Калина от ККС „София”.

3

Първи в дисциплината „Паркур до 140 см. с Жокер без ограничения” за класа е Марио Делянски с кобила Либерта от ККС „София”.

Даниел Манев с кон Аватар и Адриян Тодоров с кобила Калина си поделиха първото място в най-атрактивната дисциплина – надскачане.

4

Купите и почетните грамоти на победителите бяха връчени от проф. дбн Румен Панков. Турнирът бе закрит от директора на Университетските ботанически градини д-р Красимир Косев.

5