Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. в Софийския университет

   
Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. в Софийския университет

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2015/2016 г. беше обявен днес.

4 211 новоприети студенти, от които 3 705 в редовна форма на обучение и 506 в задочна форма на обучение, са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. Запълнени след първия етап на класирането са специалностите „Психология“, „Скандинавистика“, „Право“, „Медицина“, „Китаистика“, „Японистика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Публична администрация“, „Международни отношения“ и „Културология“.

От 22 до 24 юли 2015 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 28 юли 2015 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 29 – 31 юли 2015 г. включително.

7 795 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Публична администрация“ и „Английска филология“, следвани от „Социални дейности“, „Културология“, „Българска филология“, „Педагогика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“ и „Предучилищна и начална училищна педагогика“.