Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В Софийския университет се проведе обучение на тема „Как да стигнем до мечтаната работа“

   
В Софийския университет се проведе обучение на тема „Как да стигнем до мечтаната работа“

В Конферентната зала на Софийския университет в рамките на два дни се проведе обучение на тема „Как да стигнем до мечтаната работа“. Събитието бе организирано от Кариерния център на СУ и Младежкия информационно-консултантски център „Витоша“.

Целта на обучението, което се провежда за втори път, е да се подпомогнат младите хора, търсещи работа и кариерна реализация, да се ориентират в пазара на труда, да разберат коя професия е най-подходяща за тях и как да я намерят. В програмата са включени два основни панела. Единият е фокусиран върху търсенето на желаната и на най-подходяща професионална реализация, а другият – върху подготовката на необходимите документи за кандидатстване за работа.

3

Надя Стоянова, координатор на Кариерния център към Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Александър Куманов от МИКЦ „Витоша“ разговаряха с младите хора за особеностите на пазара на труда, за начина, по който трябва да търсят работа, какво заплащане да изискват, как най-добре да се представят на интервю, как да напишат мотивационно писмо и автобиография. Чрез провеждане на дискусии помежду си, младежите сами оценяваха какво е важно за тях в работата – заплащане, самостоятелност, креативност.

2

Процесът на обучение протече чрез работа в групи и чрез решаването на индивидуални задачи, за да могат участниците в обучението да преживеят целия процес на практика. За целта те влязоха в ролята на работодатели и на кандидати за работа.