Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Университетската телевизия „Алма матер” стартира документални поредици за средното и висшето образование в България по телевизия “България он ер”

   
Университетската телевизия „Алма матер” стартира документални поредици за средното и висшето образование в България по телевизия “България он ер”

Новата телевизионна поредица „Влез в час“ ще представя живота в училищата на малките градове и села. „ПроАктивно” търси мястото и ролята на висшето образование в България и кариерното развитие на образованите млади хора у нас.

Студентската телевизия Алма Матер, Фондация „Заедно в час „ и медийна група “България он ер” стартират нова поредица от документални филми „Влез в час“. По телевизия и радио “България он ер” ще се излъчват половинчасови документални филми за живота в училищата на малките населени места в България. „Много често хората мислят, че на подобни отдалечени места нищо положително не се случва, но филмите ще ни разкрият един по-различен свят, в който учители, ученици и родители са активно ангажирани в образователния процес“, споделя Евгения Пеева, изпълнителен директор на Фондацията.

Новата поредица е насочена към социалните светове на младежите от малки населени места. Предмет на специален интерес са техните усилия да подобрят средата, така че младите хора да разполагат с възможности да реализират собствени идейни проекти в различни области – образование, професионално развитие, изкуства, култура, екология и др.

1

Основните пространства, в които епизодите ще се разгърнат са реалностите, в които младежите живеят - училището, клубовете, домашното пространство, улицата.

Според Светлана Божилова, директор на ТВ „Алма матер” интересът на университетската телевизия към този проект е провокиран от потребността за цялостна реформа в образователната система. ”Истинското богатство на една нация са истински образованите млади хора”, категорична е тя.

В ефира на „България он ер” стартира и студентската програма „ПроАктивно”, която се фокусира върху развитието на висшето образование в България.

Поредиците ще се излъчват всяка събота от 13.00 ч. Първите два филма от „Влез в час” можете да гледате на 3 и 24 май от 13.00 ч. по телевизия „България он ер” и да ги слушате по нейното радио.