Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. в Софийския университет

   
Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. в Софийския университет

Третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2015/2016 г. беше обявен на 28 юли 2015 г. В третия етап на класиране участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа. Резултатите от третото класиране са окончателни.

4 888 новоприети студенти в редовна и задочна форма на обучение са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. В третия етап на класирането са приети 964 студенти. Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите „Психология“, „Скандинавистика“, „Право“, „Медицина“, „Китаистика“, „Японистика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Публична администрация“, „Международни отношения“ и „Културология“.

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 29 – 31 юли 2015 г. включително.

7 795 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Публична администрация“ и „Английска филология“, следвани от „Социални дейности“, „Културология“, „Българска филология“, „Педагогика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“ и „Предучилищна и начална училищна педагогика“.