Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от всички специалности на Софийския университет се запознаха с възможностите за стаж и работа в Google

   
Студенти от всички специалности на Софийския университет  се запознаха с възможностите за стаж и работа в Google

В Аулата се проведе среща на представители на Google и студенти, изучаващи различни специалности в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Срещата бе открита от Надя Стоянова, координатор на Център за кариерно развитие, която благодари на младите хора, проявили интерес към поредната инициатива на Кариерния център на Софийския университет. Целта на събитието бе студентите да бъдат запознати с възможностите, които Google предлага за стаж, работа и професионално развитие.

g4

Лекторите Мариана Димчева и Николай Бонев - акаунт мениджъри Google AdWords за България, започнаха срещата със своеобразна игра, въпросите в която бяха свързани с компанията, която представляват. Бяха раздадени и награди.

Мисията на Google е да организира световната информация и да я направи универсално достъпна и полезна. Неговите представители твърдят, че разковничето на успеха на компанията още от самото й създаване е постоянното подобряване на продуктите, които предлага – от проучване на алтернативни енергийни източници до разработването на нови начини за връзка с клиентите.

g1

Компанията предлага възможности за стаж на студенти от всички професионални направления, като след приключването му студентите трябва да се върнат и да довършат образованието си, а след това може да им бъде предложена постоянна позиция за работа.

На срещата студентите имаха възможност да зададат своите въпроси за възможностите за професионална реализация и развитие, както и за приоритетите на компанията в процеса на подбор на кадри.

g3