Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и The Hebrew University of Jerusalem подписаха меморандум за сътрудничество

   
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и The Hebrew University of Jerusalem подписаха меморандум за сътрудничество

Проф. Исай Т. Аркин – зам.-ректор по научнo-изследователската дейност и Володя Воронел, ръководител на научно-изследователския сектор на The Hebrew University of Jerusalem се срещнаха с ректора на Софийския университет проф. дин Иван Илчев, зам.-ректора проф. Румен Панков и представители от различни факултети и центрове на най-старото висше училище у нас.

Целта на посещението е да се проучат възможностите за взаимно сътрудничество между Софийския университет „Св. Климент Охридски” и The Hebrew University of Jerusalem, който е най-добрият израелски университет. Проф. Аркин и проф. Илчев подписаха меморандум за сътрудничество между двата университета.

1

На срещата бяха обсъдени различни възможности за сътрудничество между двата университета: обмен на студенти и преподаватели; стимулиране на научните изследвания; разработване на общи научни проекти; трансфер на технологии, методи и методологии; подготвяне на предприемачески програми за студентите; подкрепа от страна на израелското правителство за развитие на научните изследвания и иновациите в България и други.

2