Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Поредно отлично представяне на студентите от СУ на IV Национална студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков”

   
Поредно отлично представяне на студентите от СУ на IV Национална студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков”

Три златни, три сребърни и два бронзови медала за отбора на Факултета по математика и информатика на СУ в група А, един златен и един сребърен за участниците от Физическия факултет на СУ и два сребърни и два бронзови за студентите от Факултета по химия и фармация на СУ в група Б на НСОКМ 2015.

От 13.11.2015 г. до 15.11.2015 г. в Бургаския свободен университет се проведе IV Национална студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков”. Националната студентска олимпиада по компютърна математика е индивидуално състезание и в него участват студенти от бакалавърски или магистърски програми от всички университети в България. Съгласно регламента състезателите са разделени на две групи, според изучаваната университетска специалност, като има отделно класиране за всяка група.

1-1

За пореден път участниците от СУ се представиха отлично в състезанието – решаване на математически задачи с помощта на компютър и система за компютърна алгебра. Представителите на Софийския университет доминираха над останалите, за което свидетелстват и постигнатите резултати: три златни, три сребърни и два бронзови медала за отбора на Факултета по математика и информатика на СУ в група А, един златен и един сребърен за участниците от Физическия факултет на СУ и два сребърни и два бронзови за студентите от Факултета по химия и фармация на СУ в група Б.

Велина Иванова от ФМИ-СУ и Чавдар Дуцов от ФзФ-СУ са едноличните победители съответно в група А и Б на състезанието и заслужено бяха отличени със златни медали.

В група А, където се състезаваха студенти от ФМИ, Младен Вълков и Стоян Апостолов също извоюваха златни медали, Владимира Суванджиева, Ксения Цочева и Матей Константинов получиха сребърни, а Петър Скорчелиев и Стела Вълчева – бронзови.

В група Б сребърни медали спечелиха Михаил Ениманев от ФзФ, Димитър Шандурков и Боян Пейчев от ФХФ, а бронзовите медали бяха за Ема Тодорова и Адриана Стоянова от ФХФ.

1-2