Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Пета национална научно-приложна конференция: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“

   
Пета национална научно-приложна конференция: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“

В Аулата на СУ бе открита Петата национална научно-приложна конференция „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“. Тя се организира от Факултета по начална и предучилищна педагогика и „Нимеро“ ООД с подкрепата на „Майкрософт“ България.

Гости на откриването на конференцията бяха д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика, Роберто Джераси, съветник на министъра на образованието и науката, представители на бизнеса, преподаватели от цялата страна.

Конференцията бе открита от Кирил Русев от „Нимеро“, който поздрави присъстващите и изрази радостта си от големия интерес към образователните продукти „Енвижън“ и „Джъмпидо“.

1

Участниците от конференцията бяха поздравени от заместник-декана на Факултета по начална и предучилищна педагогика доц.д-р Николай Цанев, който заяви, че ентусиазмът и интересът, който се поддържа в годините към „Джъмпидо“ и към „Енвижън“ не е случаен. Той пожела на учителите здраве, мъдрост, воля да осъществят плановете и мечтите си.

2

Д-р Анна-Мари Виламовска поздрави присъстващите в Аулата на СУ и отбеляза, че ако през 18 век в световния печат една от най-популярните думи е глобално, през 19 и 20 век думата е конкуренция, то днес думата е иновации. „За мен всички ние сме съмишленици в една мисия да променим българското образование. Да го направим интересно, да го направим интерактивно, да го направим ангажиращо”, допълни тя. Г-жа Виламовска поздрави организаторите за това, че вече пета поредна година има все повече хора, които са направили съмишленици в своята кауза и пожела на всички един много любопитен и предизвикателен ден.

Роберто Джераси пожела на всички успешна, щастлива и завършваща с добри резултати учебна година. Той изрази надеждата си труда на учителите да бъде високо оценен от българското общество. Роберто Джераси не скри радостта си, че има толкова много хора, готови да използват иновативните методи в българското образование, защото според него именно това е нещото, което ще повиши интереса на българските деца към образователния процес.

3

„Моето желание е всички ние да направим така, че колкото се може повече деца в българските училища да се докоснат до иновативните процеси, да усетят тази красота, на това, което новите технологии, за да добият вкуса към образованието и да искат все повече да навлязат в него и да бъдат ваши партньори в този процес”, отбеляза Роберто Джераси.

Румен Бакалов от „Нимеро“ изрази благодарността си за препълнената с учители зала и представи постигнатите резултати до момента.

4

Целта на Петата национална научно-приложна конференция: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“ е да се покажат възможностите, които предлагат информационните технологии за повишаване качеството на образованието чрез демонстрации на живо и представяне на доклади от учители, директори и научни работници.

5

По време на конференцията ще бъдат представени научни изводи за влиянието на технологиите върху учебната работа, ще бъдат демонстрирани подобрените възможности на българските образователни продукти „Енвижън“ и „Джъмпидо“, които вече се използват в стотици училища в България и чужбина, ще бъде направен сравнителен анализ на най-успешните образователни системи в света.

Целта на „Нимеро“ е да предостави на всяко дете забавен, лесен и интересен начин за усвояване и упражняване на знания и да подпомогне учителите да превърнат ученето в най-приятното и желано занимание за децата.

За повече информация: www.nimero.com