Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Магистърската програма „Екологична биотехнология“ навърши 20 години

   
Магистърската програма „Екологична биотехнология“ навърши 20 години

С официално тържество в заседателната зала на Биологическия факултет беше отбелязана 20-тата годишнина от създаването на първата в България интердисциплинарна междукатедрена магистърска програма „Екологична биотехнология“. Програмата е създадена с участието на пет европейски и два български университета в рамките на международен проект ТЕМПУС и е обучила повече от 150 реализирани магистри.

Специални гости на събитието бяха проф. д-р Райчо Димков (съосновател на магистърската програма), инж. Николай Савов (Директор на ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци”), проф. д-р Пенка Мончева (ръководител на Катедра „Обща и промишлена микробиология“), доц. д-р Пламен Митов (зам.- декан на Биологическия факултет), доц. д-р Анна Куюмджиева, доц. д-р Траяна Недева, доц. д-р Нели Желева, проф. дфзн Деян Кушев.

1

Ръководителят и съосновател на магистърската програма проф. дбн Яна Топалова откри събитието и представи новите бизнес-аспекти на магистърската програма, образователните алгоритми и модели, базирани на триединството наука-бизнес-образование, които са вплетени в учебния план на магистратурата.

В същия ден бе открита и учебната година за новите магистри в програмите „Екомениджмънт“ и МП „Приложна хидробиология и аквакултури“.

 

2
MA-EB