Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Лятно училище за учители „Фотоника 2015“

   
Лятно училище за учители „Фотоника 2015“

За втора поредна година във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ се проведе Лятно училище за учители под наслов “Фотоника 2015”. Това е поредното събитие, с което се отбелязва Международната година на светлината.

В програмата бяха включени цикъл лекции на тема: „Корпускулярна, вълнова и квантова природа на светлината“, „Съвременни източници за осветление: физични основи, техника и параметри”, „Да наблюдаваш невидимото – лазерни методи на свръхбързата молекулярна фотоника“, „Еволюция в развитието на оптиката: линейна, нелинейна оптика“, „Оптични комуникации – принципи“, „За китарата, цигулката и фемтосекундните лазери“ и др., изнесени от преподаватели от катедрите „Квантова електроника“ и „Оптика и спектроскопия“.

Участниците имаха възможността да участват и в семинарни и лабораторни упражнения, както и в организираните дискусии, посветени на проблемите при преподаването и демонстрирането на оптичните явления.

Лятното училище за учители “Фотоника 2015” завърши с връчване на сертификати от Министерството на образованието и науката.

1