Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Лекционен курс с преподаватели от Асоциацията на професорите на „Тотал”

   
Лекционен курс с преподаватели от Асоциацията на професорите на „Тотал”

В Конферентната зала на Софийския университет започна лекционен курс на тема „Структурна интерпретация на сеизмични данни” с лектор проф. Кристиян Шомат. Курсът ще се проведе в периода 5-9 октомври 2015 г. и е финансиран от фирма „Тотал” като част от подписаното през април 2015 г. споразумение за съвместно сътрудничество между Софийския университет „Св. Климент Охридски” и „Тотал Е&П България”.

Курсовете са предназначени за студенти и служители от държавната администрация с интереси към проучването и добива на въглеводороди. Курсовете са безплатни за участниците и се провеждат на английски език от чуждестранни лектори. Темите на четирите лекционни курса са: „Морско сондиране: технологии и дейности”, проведен в периода 11-15 май 2015 г. в Минно-геоложкия университет, „Резервоарна геология и/или анализ на каротажни данни”, проведен в периода 1-5 юни 2015 г. в Софийския университет, „Структурна интерпретация на сеизмични данни”, 5-9 октомври 2015 г. в Софийския университет, „Основи на безопасност, здравословни условия на труд и опазване на околната среда”, 12-16 октомври 2015 г. в Минно-геоложкия университет.

1
2