Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Изложба „Постмодерни приказки“ бе открита в галерия „Алма матер“

   
Изложба „Постмодерни приказки“ бе открита в галерия „Алма матер“

В галерия „Алма матер“ в Ректората на СУ бе открита изложбата „Постмодерни приказки“. Тя е организирана от Факултета по начална и предучилищна педагогика, Културния център на СУ „Св. Климент Охридски” и Галерия „Алма матер”.

Изложбата "Постмодерни приказки" е съвместен проект на специалност „Изобразително изкуство“ към Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ, Факултета по изкуства на Нишкия университет – Сърбия и Академията за изкуства „Стжемински“ в Лодз - Полша. Тя може да бъде разгледана до 19 октомври 2015 г.

1

„Постмодерни приказки“ е международен проект, съчетаващ научноизследователска и творческа дейност на преподаватели и докторанти от Софийския университет, Нишкия университет и Академията по изкуства в Лодз. Участниците в него са си поставили за цел да изследват промените, настъпили в съзнанието на постмодерния човек спрямо традиционните действия, стойности, възгледи и разбирания.

В рамките на проекта са предвидени четири изложби:

11 – 30 юни 2015 г., Галерии на Нишкия университет и Галерия на Факултета по изкуства, Ниш, Сърбия – Изложба на преподаватели и докторанти от катедра „Изобразително изкуство“ на Софийския университет.

5 – 16 октомври 2015 г., Галерия „Алма матер“, Софийски университет – Изложба на преподаватели от катедра „Изобразително изкуство“ (СУ) и преподаватели от Академията за изкуства „Стжемински“, Лодз, Полша.

19 – 30 октомври 2015 г., Галерия „Алма матер“, Софийски университет – Изложба на преподаватели от Факултета за изкуства на Нишкия университет.

16 ноември – 4 декември 2015 г., Галерия „Look” на Академията за изкуства, Лодз, Полша – Изложба на преподаватели от катедра „Изобразително изкуство“ (СУ) и преподаватели от Академията за изкуства „Стжемински“.

3
4