Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / IN MEMORIAM

   
IN MEMORIAM

Софийският университет "Св. Климент Охридски" с дълбоко прискърбие съобщава, че почина проф. д-р Тодор Петев, ръководител и основател на катедрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” във Факултета по журналистика и масова комуникация и декан на ФЖМК (1993 – 1995 г.).

Поклонението ще бъде в неделя, 18 октомври 2015 г., от 14,00 часа в църквата „Света София” в София."

Проф. д-р Тодор Петев е виден български социолог и изследовател на масовите комуникации, дългогодишен преподавател във ФЖМК –СУ, учител на поколения журналисти и специалисти по връзки с обществеността. Оставя след себе си забележителни постижения в науката, сред които са книгите му "Масовото общуване и личността” (1984), “Комуникация и социална промяна” (2001), “Теории за масовата комуникация“ (2004), "Комуникационната спирала - трансформации и конфликти" (2009) и др.

Има научни публикации във Франция, Румъния, САЩ и Чехия, специализирал в Полша и САЩ – Фулбрайт, изнасял е лекции по връзки с обществеността в редица чужди университети. Носител е на отличия на ЮНЕСКО, ИПРА, БДВО и Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Носител на наградата “PR легенда” от втория PR фестивал, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността и асоциацията на имиджмейкърите “Имагинес” (2008 г.)