Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / IN MEMORIAM

   
IN MEMORIAM

Софийският университет "Св. Климент Охридски" с дълбоко прискърбие съобщава, че на 16 октомври 2015 г. почина доц. д-р Павел Драганов.

Опелото ще се състои на 20.10.2015 г. от 14,00 часа в църквата „Покров Богородичен“ /Руски паметник, зад хотел „Родина“/.

Доц. д-р Павел Драганов е роден на 7 юли 1925 г. През 1950 г. завършва специалност „Педагогика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 1955 г. защитава докторат в БАН. Цялата му кариера преминава в сферата на образованието – директор на 23-та гимназия в София, декан на Учителски факултет във ВИФ, преподавател в СУ, ректор на филиала на Софийския университет в Благоевград. През 1983 г. доц. Драганов основава и е първи декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет, сформирал първите екипи от преподаватели, които полагат основите на висшето начално, предучилищно и специално образование в България. Всяка негова стъпка в професионалната му област е свързана с грижата за младото поколение. Носител на Почетния знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със синя лента.

Доц. д-р Павел Драганов беше наш колега, приятел и учител, пример за академична етика и поведение.

Поклон пред светлата му памет!

От академичната общност на СУ "Св. Климент Охридски"