Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дни на отворените врати в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

   
Дни на отворените врати в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Започнаха Дни на отворените врати в Ректората на СУ. В продължение на три дни - 28.04., 29.04. и 30.04.2014 г. (понеделник, вторник и сряда) от 10.00 до 18.00 часа кандидат-студентите ще могат да се запознаят с възможностите за обучение, които най-старото висше училище в България предоставя. Събитието се организира от Студентския съвет на СУ и факултетните студентски съвети.

Сред интересуващите се от възможностите за обучение в Софийския университет са не само зрелостници, но и ученици от 9, 10 и 11 клас, които искат предварително да се ориентират за възможностите за висше образование и професионално развитие. Интерес към събитието проявяват и бакалаври, които желаят да продължат висшето си образование в магистърска степен в Алма матер.

3

Всички желаещи получават пълна и точна информация за възможностите за кандидатстване, за бъдещото обучение и професионална реализация. Представители на всички факултети на Алма матер отговарят на различните запитвания на бъдещите студенти и им помагат с избора на факултет и специалност.

В продължение на трите дни ще бъде осигурен достъп на всички желаещи да разгледат материалната база - различни компютърни класове, лаборатории, музеи, намиращи се на територията на Ректората и във всички останали сгради на Университета.

1

Софийският университет е висшето училище с най-дълга история и най-много традиции. Университетът подготвя най-добрите професионалисти и учени. В поредното издание на Рейтинговата класация на висшите училища в България Софийският университет заема водещо място във всички професионални направления, в които обучава студенти, и е единственото българско висше училище, което намира място в престижни международни класации.

Студентите имат възможност да се развиват в различни направления и да се възползват от богатия книжен фонд на Университета, който постоянно се обновява. На територията на Софийския университет има редица клубове по интереси и организации, даващи поле за изява и усъвършенстване на студентите.

2