Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Абсолвентите от випуск 2014 на Историческия факултет получиха дипломите си за висше образование

   
Абсолвентите от випуск 2014 на Историческия факултет получиха дипломите си за висше образование

Проф. д-р Пламен Митев

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе тържествена церемония по случай завършването на випуск 2014 г. на Историческия факултет. Своите дипломи получиха 240 бакалаври и магистри, отличниците сред тях са шест.

Преди церемонията по връчването на дипломите проф. Харалд Хепнер от Университета Карл Франц (Грац. Австрия) беше удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Софийския университет. Деканът на Историческия факултет проф. д-р Пламен Митев представи биографията на отличения гост и отбеляза, че академичното слово на проф. Хепнер на тема „Балканите в навечерието на модернизацията“ ще бъде последната лекция по история, която абсолвентите ще чуят.

Заместник-ректорът на Софийския университет доц. Милена Стефанова приветства випуск 2014 г. от името на ректорското ръководство и отбеляза, че за нея е удоволствие да поздрави абсолвентите. Тя им пожела на първо място здраве, за да могат да осъществят мечтите си, да постигнат целите, които преследват, и да бъдат щастливи. „Знам, че чакате с нетърпение мига, в който ще държите в ръцете си дипломата, за която сте се борили, за която сте изкарали много безсънни нощи, но която сте заслужили. Затова ви моля днес тържествено тук, в най-красивата зала на Университета, да ми обещаете, че където и да бъдете в този живот, ще носите с чест и гордост името възпитаник на Софийския университет. „Св. Климент Охридски”.

Заместник-ректорът призова випускниците да благодарят с аплодисменти на своите преподаватели, които са направили всичко възможно, за да им предадат своя опит и знания, както и на своите родители, близки, любими и приятели, които са ги подкрепяли в усилията им да завършат своето образование.

Доц. Стефанова призова всички в залата да поздравят с бурни аплодисменти и абсолвентите от Историческия факултет и обяви випуск 2014 за закрит.

4

Отличникът на випуска от специалност „Минало и съвремие на Югоизточна Европа” Никола Раковски благодари за оказаната чест да отправи послание към колегите си. Той припомни първия ден от тяхното академично образование и призова колегите си да пазят всеки спомен от студентските си години, защото те са най-хубавите и пожела на абсолвентите „На добър час”.

3
7