Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Националната асоциация на медиаторите /НАМ/ обявява конкурс за есе на тема "Медиацията и съдебният процес: конкуриращи се или съвместими парадигми?"

   

Краен срок за изпращане: 15 април 2022 г.

 

Националната асоциация на медиаторите /НАМ/ винаги се е стремяла да поддържа диалог със своите членове и да привлича нови хора за каузата на медиацията. Във връзка с това Управителният съвет на НАМ обявява конкурс за есе за студенти и млади хора, все още неангажирани с медиацията. Темата на есето е: "Медиацията и съдебният процес: конкуриращи се или съвместими парадигми?"

 

Есето следва да е в обем до 2000 думи, да представя личното отношение, познания и визия на автора за медиацията, да не е публикувано или предложено за публикуване в печатно или електронно издание и в срок до 15 април 2022 г. да бъде изпратено на адрес: info@nam-bg.org

Есетата трябва да са написани на български език във формат Microsoft Word, Times New Roman 12, разредка 1.5;

На заглавната страница на всяко есе трябва да бъде посочена следната информация: трите имена на автора, адрес, имейл адрес и телефон за връзка;

Есето трябва да отговаря на академичните стандарти за подобен вид разработка, да има ясна структура, теза и аргументи.

Участниците следва да представят кратко био до 150 думи, в което обективно да се представят, включително учебното заведение, специалност и курс на обучение.

Препоръчително е заглавното поле на придружаващия имейл да съдържа текст “konkurs za ese“

 

Жури от НАМ ще оцени есетата и до 15.05.2022 г. резултатите ще бъдат публикувани на интернет-страницата и Фейсбук страницата на НАМ. Телефон за връзка 0894 488 623.

Предвидени са следните награди:

  • Първа награда - безплатен сертифициращ курс за медиатор в организация-член на НАМ
  • Втора награда - освобождаване от 2/3 от таксата за сертифициращ курс за медиатор в организация-член на НАМ
  • Трета награда - освобождаване от 1/3 от таксата за сертифициращ курс за медиатор в организация-член на НАМ

 

Най-добрите есета ще бъдат публикувани на интернет-страницата на НАМ.

 

ЖЕЛАЕМ ВИ УСПЕХ!