Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Преминете към лятното часово време преди да се явите на изпитите по Математика II и География

   
Преминете към лятното часово време преди да се явите на изпитите по Математика II и География

На 31 март 2013 г. ще се проведат изпитите по Математика II (9.00 часа) и География (14.00 часа), част от първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Изпитът по математика – второ равнище в СУ "Св. Климент Охридски" е писмен и се състои в решаване на осем задачи. При решаването на задачите се използват знания от различни теми на училищната програма по математика. Всеки кандидат-студент трябва да се стреми да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като се използва въведената в училище математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства. Времето за провеждане на изпита е 4 часа.

Кандидатстудентският изпит по география е върху учебния материал от задължителната и профилираната подготовка по География и икономика. Той е писмен, във вид на тест от 100 въпроса, от които 40 са от учебния материал за 9-ти клас, а останалите 60 – от учебния материал за 10-ти клас. Времетраенето на изпита е 3 часа.

Уважаеми кандидат-студенти,

Напомняме Ви, че България ще премине към лятното часово време в 3.00 часа местно време на 31 март. Тогава часовниците се преместват с един час напред.