Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Прекрасни задачи, направени с много вкус - кандидатстудентски изпит по Математика I

   
Прекрасни задачи, направени с много вкус - кандидатстудентски изпит по Математика I

В 09:00 часа тази сутрин започна кандидатстудентският изпит по Математика I. Тема № 3 изтегли от три възможни варианта Теодора Николаева от Видин в зала 255 на Ректората. 640 кандидат-студенти се явяват на изпита днес.

„Прекрасни задачи, направени от колеги с много вкус“. С тези думи деканът на Факултета по математика и информатика проф. дмн Иван Сосков постави началото на кандидатстудентския изпит по Математика I. Доц. д-р Милена Стефанова, зам.-ректор на Софийския университет, пожела на кандидатите успех и изрази надежда, че ще ги види наесен в най-старото и авторитетно висше училише у нас. При изтеглянето на темата с обичайното си чувство за хумор доц. Стефанова допълни, че Тема № 3 изисква най-малко 3.

Математика I е „вход“ към специалностите с най-добра реализация на пазара на труда във ФМИ, както и към голямо разнообразие от специалности в останалите факултети: Философия, Социология, Публична администрация, Библиотечно-информационни науки, Математика, Информатика, Приложна математика, Математика и информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационни системи, Статистика, Физика, Инженерна физика, Ядрена техника и ядрена енергетика, Физика и математика, Астрофизика, Метеорология и геофизика, Физика и информатика, Медицинска физика, Комуникации и физична електроника, Квантова и космическа теоретична физика, Фотоника и лазерна физика, Оптометрия, Химия, Химия и информатика, Компютърна химия, Инженерна химия и съвременни материали, Геология, Стопанско управление, Икономика.

Нивото на проведения изпит днес е с коефициент, равен на коефициента на матурата, тъй като нивото на задачите се базира на задължителната подготовка по математика за средните училища.

Примерни решения на задачите от днешния изпит можете да намерите тук.

 

 

Коментари

Влез, за да коментираш.