Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет „Св. Климент Охридски“ подписва споразумение за сътрудничество с Oxford University Press

   
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ подписва споразумение за сътрудничество с Oxford University Press

Софийският университет има удоволствието да съобщи за стартирането на сътрудничество с Департамента по преподаване на английски език на Oxford University Press (OUP) за администриране на Oxford Test of English.

Г-жа Роми Шорт, директор на отдел „Обучение и Оценяване“ в OUP каза: „За нас Софийският Университет е престижна институция и ние сме горди, че те ще бъдат наш предпочитан партньор в първата фаза от развитието на Oxford Test of English. През 2013 г. ние предлагаме този тест на ограничен брой институции в Европа - 5 държави, включително България. Софийският Университет е наш единствен партньор за България.”

Oxford University Press е част от Университета в Оксфорд, чиято цел е популяризиране на високите постижения на Университета в областта на научните изследвания, науката и образованието чрез издателска дейност в цял свят.

Департаментът по преподаване на английски език е глобален лидер в издаването на мултимедийни материали за преподаване и обучение по английски език. Със своята дейност в над 100 страни, всяка година ние достигаме до милиони преподаватели и ученици като подпомагаме обучението по английски език.

За Oxford Test of English

Oxford Test of English е тест за владеене на общ английски език, одобрен от Университета в Оксфорд и разработен от тестовия отдел на Департамента по преподаване на английски език на Oxford University Press. Той позволява на различни институции да оценят знанията на своите студенти/учащи според Общата европейска езикова рамка (CEFR) по международните стандарти за преподаване на английски език.

Oxford Test of English се провежда изцяло онлайн и се състои от 4 модула (четене, писане, слушане и говорене). Всеки тест е уникален за всеки тестуван- системата се адаптира в реално време към нивото на тестувания. Тестът продължава около 2 часа. През 2013 год. тестът ще посочва резултати на най-разпространените нива от Европейската рамка - А2, В1 и В2, като в бъдеще ще покрива всички останали нива и ще разшири възрастовата група на тестуваните.

След полагане на теста, тестуваните получават документ с резултати с логото на университета в Оксфорд, Oxford University press и Софийски университет, както и нивото на владеене на английски език в съответствие с Европейската езикова рамка. Чрез използване на онлайн услугите към теста, тестуваните могат да предоставят достъп на своите работодатели или други институции до своите резултати.

Представяне на Oxford Test of English за България

На 26-ти февруари от 11 ч. в заседателна зала №1 на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ г-жа Роми Шорт, директор на отдел „Обучение и оценяване“ в Oxford University Press, ще представи Oxford Test of English.

Коментари

Влез, за да коментираш.