Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от Факултета по математика и информатика завоюваха сребърни и бронзови медали в състезание по програмиране

   
Студенти от Факултета по математика и информатика завоюваха сребърни и бронзови медали в състезание по програмиране

Три отбора от Факултета по математика и информатика на Софийския университет участваха в проведеното в периода 19-21 октомври 2018 г. в Букурещ Югоизточно европейско регионално състезание, част от Международното състезание по програмиране на ACM (ICPC SEERC) за 2018-2019 г. Надпреварата се проведе едновременно в два града - Букурещ, Румъния и Киев, Украйна.

Отборът на Факултета по математика и информатика в състав: Петър Ангелов, Иван Ганев и Виктор Терзиев - студенти в първи курс на специалност „Компютърни науки“, се класира на престижното второ място и спечели сребърни медали.

11

Отборът в състав: Даниел Атанасов, Антон Чернев и Иво Дилов - студенти в трети курс на специалност „Компютърни науки“, спечели бронзови медали.

22

Състезанието ACM ICPC е отборно и се провежда на няколко етапа. Тази година е 25-то юбилейно издание на престижната надпревара. В регионалните финали за Югоизточна Европа участват отбори от девет държави - Румъния, Сърбия, Турция, Украйна, Гърция, България, Кипър, Босна и Херцеговина и Македония, 55 институции и над 87 отбора. Резултатите са валидни за класиране на световните финали.