Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2017 г. на Факултета по педагогика

   
Завърши випуск 2017 г. на Факултета по педагогика

На тържествена церемония в Аулата 170 бакалаври и магистри от Факултета по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. Седем от тях са пълни отличници.

Деканът на Факултета проф. Бончо Господинов откри церемонията. Той отбеляза, че във всеки факултет през годината има поне два повода за радост – когато се приемат първокурсниците и когато преподавателите виждат как някогашните първокурсници са вече завършващи млади хора, готови да тръгнат по пътя, който сами са избрали.

1

„Знам, че изборът на път е личен избор. Той се прави осъзнато от всеки един от нас и не се прави изведнъж. Той започва още преди да постъпите при нас. Обмисляте го, докато сте тук и може би на изхода на Университета вече сте взели решението за себе си, а някои ще продължават да го търсят, защото призванието на всеки един човек бива откривано в различни периоди от живота му“, каза проф. Господинов.

2

Той изрази убеждението си, че повечето от присъстващите вече са открили своето призвание и пожела на останалите да открият това, което ще им даде вътрешното удовлетворение от живота – от живота като възможност за социална интеграция и за пълноценна професионална реализация.

12

По думите му, пред абсолвентите се отварят вратите на живота и на тях тепърва ще им се наложи да правят избори, да си поставят цели, да полагат усилия за постигането им. Това, което са научили във Факултета по педагогика през изминалите години, е да дават на другите от себе си, да им помогнат да станат хора и да продължат да бъдат такива.

Проф. Господинов отбеляза, че излизайки от Алма матер и тръгвайки по своя път, животът на абсолвентите ще се изпълни със смисъл тогава, когато си поставят цел, която заслужава да бъде преследвана.

6

В края на приветствието си деканът пожела на завършващите на добър час и да имат сили да променят онова, което могат, смелост, за да приемат онова, което не могат да променят и мъдрост, за да разграничават едното от другото.

Проф. Мария Стойчева, зам.-ректор на Алма матер поздрави студентите, преподавателите и гостите на събитието. Тя отбеляза, че това е един знаменателен момент и подчерта колко е важно след завършването си всички абсолвенти да останат част от Университета, да се връщат и да подпомагат неговата работа.

5

По думите й, Факултетът по педагогика отразява до голяма степен мисията на университета – преподаване на знание и изследователска дейност. Тя подчерта, че в това отношение Алма матер няма равен на себе си и е далеч над всички останали български университети.

Проф. Стойчева се обърна към близките на абсолвентите, които със желание и любов са следили развитието им и са били до тях, на завършилите пожела да предадат и на следващите поколения желанието към знание и любовта към спомените от пребиваването си в Софийския университет и обяви випуск 2017 г. на Факултета по педагогика за завършил.

7

Иза Младенова от специалност „Специални дейности“ поднесе приветствие към колегите си. Тя ги поздрави с дипломирането и отбеляза, че изглежда сякаш ден след ден нищо не се променя, а обръщайки се назад, всичко е толкова различно. Тя припомни началото на своето обучение в Алма матер, своята неувереност и притеснение от новото начало. Иза Младенова разказа, че с времето в Университета се е срещнала нови хора, които знаят какво искат и как да го постигнат и отбеляза, че е имала късмет с толкова упорити и целеустремени колеги и преподаватели, които са я научили как да постига мечтите си и да разбере себе си. Тя пожела на колегите си да не се страхуват, че могат да сгрешат, да не правят компромиси със себе си, да не оставят никого да ги сломи и винаги да вярват в успеха си.

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

8
9
10
11