Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за докторанти / Архив / Финансова група Карол предоставя годишна стипендия за редовен докторант

   

Срок за кандидатстване: 12 ноември 2017 г.

 

За поредна година Финансова група Карол предоставя годишна стипендия в размер на 8000 лв. Целта е да бъде подкрепен млад талантлив учен, със значим принос в своята научна област и интересен проект, с практическо приложение в следните области:

  • Мехатроника;
  • Чисти технологии;
  • Нанотехнологии;
  • Биотехнологии.

Стипендията се предоставя на редовен докторант в акредитирани висши училища или БАН. Кандидатстването е до 12 ноември 2017г.

Конкурсът е тристепенен – по документи, интервю и презентация на разработките пред жури. В него влизат и досегашните носители на стипендията.

Тази година в журито ще се включи и д-р Владимир Божилов, преподавател в катедра „Астрономия“ на Физически факултет на Софийски университет, главен редактор на сп. ВВС ЗНАНИЕ и лектор в планетариума на Детски научен център „Музейко“.

Носителят на стипендията през настоящата година е Анна Загорска, докторант в Медицински Университет – София, катедра „Медицинска физика и биофизика“, с докторантска тема Дозиметрия на очна леща на персонала, работещ в интервенционалната рентгенология и кардиология.

Другите носители на стипендията са Никола Каравасилев от Софийски университет, Деница Згурева от ТУ София, Таня Славова от УАСГ и Христо Илиев от Софийски университет.

Докторантската програма на Карол е част от социално отговорната политика на финансовата група за подкрепа на образованието и науката у нас.

 

Кой, кога и как може да кандидатства за докторантската стипендия:

http://karoll.bg/obrazovanie/korporativen-universitet-karol/doktorantska-programa/

 

За допълнителна информация:

Милена Петкова, мениджър Знание,

ръководител на проекта в Корпоративен Университет Карол

02/400 8 293

m_petkova@karoll.bg

education@karoll.bg