Начало / Новини / Новини и събития / Проект за проучване на развитието на телевизиите в Румъния, Белгия и България

   
Проект за проучване на развитието на телевизиите в Румъния, Белгия и България

Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет бе домакин на третата среща по научния проект „Телевизии и нации в европейска "полупериферия": Как се произвежда европейска идентичност чрез телевизията (1958-1980)“.

В проекта участват Университетът в Букурещ, Румъния, Софийският университет и Университетът в Намюр, Белгия. Проектът се финансира по програми на Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) и Institutul de Fizica Atomica (IFA).

Ръководители на проекта от българска, белгийска и румънска страна са доц. д-р Вяра Ангелова, проф. д-р Анн Рокенс и доц. д-р Ромина Суруджиу.

111

В рамките на срещата бяха обсъдени резултатите от направеното проучване на развитието на телевизиите в Румъния, Белгия и България. Участниците представиха разнообразни възможности за съпоставителен анализ на трите медии, както и специфичните особености на страните.

С доклади участваха д-р Адриана Стефанел, д-р Мадалина Баласеску, д-р Александру Матей и доц. д-р Ромина Суруджиу от Румъния; Александра Мичике, д-р Аннмари Сореску и проф. д-р Анн Рокенс от Белгия; проф. дсн Снежана Попова и доц. д-р Вяра Ангелова от България.