Начало / Новини / Новини и събития / Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2017/2018 г. в Софийския университет

   
Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2017/2018 г. в Софийския университет

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2017/2018 г. беше обявен днес.

4 480 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класиране са приети още 1 072 студенти, от които 940 в редовна и 132 в задочна форма на обучение.

Запълнени след първия етап на класирането са специалностите „Психология“, „Публична администрация“, „Право“ в редовна и задочна форма, „Международни отношения“, „Медицина“, „Фармация“, „Английска филология“, „Скандинавистика“, „Китаистика“, „Японистика“, „Кореистика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и новата специалност „Графичен дизайн“.

Чакащи кандидати за третото класиране има за почти всички факултети.

На второ класиране са запълнени местата в задочните форми на специалностите.

От 19 до 21 юли 2017 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 25 юли 2017 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26 – 28 юли 2017 г. включително.

7 230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Публична администрация“ и „Социология“, следвани от „Английска филология“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Българска филология“, „Информатика“, „Информационни системи“ и „Право“.