Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Алма Алтер“ с две награди на Международния театрален фестивал във Фес, Мароко

   
„Алма Алтер“ с две награди на Международния театрален фестивал във Фес, Мароко

Награди за най-добра режисура и за най-добра актриса взе трупата на театър-лаборатория "Алма Алтер" на Софийския университет на 10-тото издание на Международния театрален фестивал във Фес, Мароко, който се проведе между 6 и 10 май 2015 г. Трупата се представи със спектакъла "Орфей или върни се в своя ад, човече".

Спектакълът беше номиниран в 5 категории: за най-добър актьор и актриса в категория за професионален театър; за най-добър режисьор; за „Гранд При“ на фестивала и за експериментален театър.

С наградата за най-добра актриса беше отличена Петя Йосифова, а най-добър режисьор стана Николай Георгиев. Спектакълът "Орфей или върни се в своя ад, човече" е един от най-награждаваните спектакли на "Алма Алтер".

Това е третата международна награда на "Алма Алтер" за фестивалния сезон през 2015 година. Преди по-малко от месец трупата спечели специалната награда на журито на международния театрален фестивал "Левият бряг" в Москва със спектакъла "Нептиците".

FullSizeRender