Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Абсолвентите от випуск 2014 г. на Биологическия факултет получиха дипломи за висше образование

   
Абсолвентите от випуск 2014 г. на Биологическия факултет получиха дипломи за висше образование

Проф. д-р Мариела Оджакова

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски“ бакалаврите и магистрите от випуск 2014 г. получиха своите дипломи. По време на празника с почетен знак „Св. Климент Охридски” със синя лента бяха удостоени доц. д-р Марин Симеоновски, доц. дбн Кирил Ралчев и проф. д-р Александър Панайотов.

Церемонията бе открита от декана на Биологическия факултет проф. д-р Мариела Оджакова. Тя заяви, че завършването на висшето образование, получаването на образователно-квалификационните степени „бакалавър“ или „магистър“ е едно от най-важните събития в живота. Проф. Оджакова увери препълнената зала, че този ден е важен в живота на абсолвентите, но е важен и за техните преподаватели. „Преди всичко искам да ви поздравя - за успешното завършване на този етап от образование ви, за дипломите, които получавате. Зад тях стоят вашите знания и умения, вашият труд“, каза проф. Оджакова.

Тя призова най-младите си колеги да бъдат горди, че са възпитаници на Алма матер, защото образованието им не отстъпва на европейските и световните стандарти и те ще бъдат конкурентоспособни, дипломите им са конвертируеми и дават възможност за професионална реализация. „Радвайте се, че сте имали възможност да завършите образованието си в най-добрия факултет в България, в който се обучават специалисти във вашата област. Това беше потвърдено и от националните рейтинги на професионалните направления на българските висши училища“.

1

В края на приветствието си деканът на Биологическия факултет пожела на абсолвентите да бъдат здрави, да запазят своето емоционално богатство, да не остаряват духовно, да имат вяра в себе си, да имат лично щастие и съдържателен живот.

Заместник-ректорът на Софийския университет доц. Евгения Бенова поздрави абсолвентите с успешното завършване на още една степен от тяхното обучение и ги насърчи да не спират до тук, а да продължат да се учат през целия си живот. Тя подчерта, че е сигурна, че този ден ще бъде изключителен за тях и всички техни близки, които са ги подкрепяли през изминалите нелеки години на обучение. Доц. Бенова припомни, че Софийският университет е най-старото и престижно висше училище в България, в което най-трудно се влиза и най-трудно се завършва: „Вие сте избрали едно много трудно обучение и сте го завършили успешно. Това е изключителен повод за гордост”. Тя им пожела здраве, успех, лично щастие, да се сбъдват най-големите им желания и никога да не забравят своята Алма матер. След това доц. Бенова обяви випуск 2014 за закрит.

2

Отличникът на випуска Елена Иванова, бакалавър в специалност „Биотехнологии”, поздрави своите колеги и преподаватели по случай успешното завършване. Тя ги призова да не забравят, че да си учен е начин на мислене и означава да експериментираш смело. „Скъпи колеги, продължавайте да правите това, което обичате, независимо какво е то, с любов, с душа и с мисъл. Следвайте своята вътрешна интуиция, тъй като най-хубавите неща се случват, когато ги искаме най-силно”. Елена Иванова благодари и на всички преподаватели за тяхната самоотверженост и подкрепа през годините.

3
4
5