Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / С писмен изпит по журналистика продължава първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет за учебната 2015/2016 г.

   
С писмен изпит по журналистика продължава първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет за учебната 2015/2016 г.

Георги Черкезов

Днес в 14.15 часа в 65-та аудитория на Ректората Георги Черкезов от Нова Загора изтегли темата „Свестните у нас считат за луди…“, по която ще пишат кандидат-студентите.

Бяха изтеглени и още две контролни теми: „Високи води“ и „Парите на хората“.

Заместник-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация и председател на изпитната комисия доц. д-р. Ефрем Ефремов приветства кандидатите с „Добре дошли в Софийския университет!“ и изрази увереността си, че това не е последното идване на кандидатите в залите на Университета, а през следващите години им предстоят срещи във Факултета по журналистика и масова комуникация.

501 кандидат-студенти са заявили желание да се явят на писмения изпит по журналистика.

1

Писменият изпит по журналистика има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

4

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, радиото, телевизията, интернет. Изпитната комисия формулира темите непосредствено преди изпита. Писменият изпит продължава 3 астрономически часа.

2