Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Абсолвентите от випуск 2014 на специалност „Международни отношения“ получиха дипломите си за висше образование

   
Абсолвентите от випуск 2014 на специалност „Международни отношения“ получиха дипломите си за висше образование

Проф. д-р Сашо Пенов

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 128 магистри и бакалаври от специалност „Международни отношения“ на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха своите дипломи.

Деканът на Юридическия факултет проф. д-р Сашо Пенов поздрави абсолвентите с празничния ден и им припомни откриването на първата учебна година в Софийския университет и първите им трепети като студенти. „Натрупахте опит как да се явявате на изпити и как успешно да ги полагате. Но най-важното е, че натрупахте знания“. Проф. Пенов заяви, че изследвайки реализацията на студентите от специалност „Международни отношения“, може да каже, че завършващите имат предпоставките за много успешна реализация и с основание да имат самочувствието на студенти, които са равни на колегите си не само в българските университети, а и в редица европейски университети. Проф. Пенов отбеляза още, че освен знания, студентите са спечелили през годините и много приятели. „За мен приятелството от студентските години е вечно. Вие винаги можете да се обадите на колегите си, които да ви подадат ръка в труден за вас момент. Тези колеги ще ви съпътстват и споделят вашите грижи, вашата реализация“.

1_mo

Деканът на Юридическия факултет отбеляза, че освен специфичните знания за специалността студентите през годините са получили и стабилна правна подготовка. „Това в другите университети го няма. Вярно, трудно ви беше. Но за да се изградите като добри професионалисти, трябва да се справяте и с трудностите. Затова е чест за мен и за ректорското ръководство да ви връчим дипломите като на студенти, които достойно изпълниха своя дълг. И благодарете на вашите родители, които може би мълчаливо понасяха вашите терзания. За нас е винаги удоволствие да се връщате в университета. Да имате своя алумни клуб, да останете съпричастни към неговите дейности. На добър час!“

mo_1-2

Доц. д-р Юрий Кучев

Доц. д-р Юрий Кучев отбеляза, че за него е голяма чест и е особено щастлив, че именно той като заместник-ректор и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет ще поздрави абсолвентите за успешното завършване на тяхното следване. По думите на доц. Кучев за абсолвентите са изминали няколко хубави години, изпълнени с много труд, радост, тъга, успехи, себедоказване и израстване: „И хубавото, и лошото, когато го е имало, е било свързано само с едно – с желанието ни да ви дадем всичко от нас с надеждата да станете по-добри от нас”. Доц. Кучев пожела на завършващите никога да не забравят откъде са тръгнали, а когато срещат трудности или изживяват своите радостни моменти, винаги да се връщат към своята Алма матер.

mo_3

В заключение зам.-ректорът на СУ пожела на абсолвентите да се доказват чрез делата си, да защитават честта на Софийския университет, на своя Юридически факултет и да се гордеят, че са техни възпитаници. Доц. Кучев поздрави всички с успешното завършване, пожела им успех и обяви випуск 2014 за закрит.

mo_4

Завършващите студенти бяха поздравени и от свои колеги отличници. Драгомир Стефанов – бакалавър, и сестрите Александра и Петя Александрови, магистри, изразиха благодарността си към своите преподаватели и пожелаха успешна реализация на всички абсолвенти.

12