Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Започна Трета конференция за съзнанието

   
Започна Трета конференция за съзнанието

В Заседателна зала 1 на Ректората се провежда Трета конференция за съзнанието. Научният форум е организиран от катедра „Философия“ на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Конференциите са продължение на изследванията върху съзнанието, осъществявани в катедра „Философия“ в продължение на десетилетия от Димитър Михалчев (1880-1967 г.) и Аристотел Гаврилов (1921-2011 г.). В програмата са представени съвременни континентални и аналитични теории за съзнанието, исторически проучвания и модели за приложна философия.

Конференциите за съзнанието са тематично свързани с две от магистърските програми на катедра Философия: „Философия на съзнанието и езика“ и „Философска антропология“.

В тазгодишната конференция участват преподаватели от катедра „Философия“ и от катедра „Логика, етика и естетика“ на СУ „Свети Климент Охридски“, учени от Българската академия на науките, преподаватели от Национална художествена академия, от Минно-геоложкия университет и студенти в бакалавърски програми по философия.

Повече подробности за събитието: http://consciousnessdebate.wordpress.com

2_ff