Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет участва в Cyprus International Education and Career Exhibition 2023

   
Софийският университет участва в Cyprus International Education and Career Exhibition 2023

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ се включи в изложението Cyprus International Education and Career Exhibition 2023, което се проведе от 3 до 5 март 2023 г. в CyprusExpo, Никозия, Република Кипър. Във форума участваха представители на университети от Кипър, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Гърция, България, Италия, Унгария и др.

1-1

Колегите от сектор „Прием на студенти“ на Алма матер предоставиха най-актуална и изчерпателна информация за условията за прием, специалностите, формите на обучение и сроковете за кандидатстване в най-старото българско висше училище и отговориха на въпроси за реализацията на младите хора след завършено висше образование в желаната от тях специалност.

Министерство на образованието и науката в Република България и българското неделно училище „Родна стряха“ в Ларнака, Кипър, в лицето на г-жа Калинка Панчева съдействаха за представянето на висшето образование в България.

На българския щанд бяха представители на дирекция „Висше образование“ на Министерство на образованието и науката, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Медицинския университет - Пловдив, Икономическия университет - Варна и на Висшето училище по телекомуникации и пощи - София.

1-2
1-4