Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Международна дейност / Новини от международната дейност / Стопанският факултет посрещна представители от Университета на Силезия в Катовице, Полша

   

21.02.2023

 

На 7 февруари 2023 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ посрещна 8 представители от Университета на Силезия в Катовице, Полша. Делегацията включваше началника на отдел „Международно сътрудничество“ г-жа Агата Войчик, както и административен персонал от юридическия факултет и факултетите по природни и технически науки. Основната цел на посещението бе обмяна на опит и добри практики, свързани с подобряване на компетенциите при работа с международни студенти.

imgonline-com-ua-CompressToSize-mi5wVDAN6QZ6MDGp

Участие в представянето на Стопанския факултет взеха доц. д-р Тодор Ялъмов, зам.-декан Научноизследователска дейност, иновации и проекти“ и ръководител на MBA Strategic Management, доц. Соня Георгиева, ръководител на двойната бакалавърска програма между Стопанския факултет и Университета в Лил (Франция), Боряна Райнова, инспектор по международна дейност в Стопанския факултет, проф. Розалина Енгелс, зам.-декан „Магистърски програми, докторанти, мобилност“, и Петя Русева, инспектор български и чуждестранни студенти на Факултета по науки за образованието и изкуствата. През втората половина на деня доц. д-р Боряна Богданова, зам.-декан „Партньорства с бизнеса и общност на завършилите студенти“ и ръководител на Кариерния център на Стопанския факултет, изнесе лекция на тема „Новите подходи и образователни дейности в областта на кариерното развитие“.

IMG-d187b522da23010dfd8829cb84e77ea2-V

На следващия ден, със съдействието на гл. ас. д-р Атанас Казаков от Геолого-географския факултет, гостите от Катовице направиха туристическа обиколка в центъра на София, по време на която се запознаха с основните културно-исторически паметници на столицата.

imgonline-com-ua-CompressToSize-QxxgxIIKEAcx

Визитата продължи със среща в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ с представителите на отдел „Международно сътрудничество“ Микаела Станчева и Антонио Стоичков, които споделиха практически опит в администрирането на Еразъм студенти на централно равнище.

IMG-20230209-WA0013

Посещението завърши с топъл прием от страна на проф. Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологии, която също подкрепи идеята за търсене на нови начини и подходи в работата и администрирането на чуждестранните студенти и преподаватели.