Начало / Новини / Новини и събития / Бакалаврите от випуск 2019 на Стопанския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

   
Бакалаврите от випуск 2019 на Стопанския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

На тържествена церемония в Аулата 96 бакалаври от випуск 2019 на Стопанския факултет на Софийския университет получиха дипломите за завършено висше образование. 15 от тях са с отличен успех.

Празникът бе открит от декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев. Той поздрави абсолвентите, техните преподаватели и близки с успешното завършване и присъединяването към една от най-престижните общности в България – тази на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. „Екипът на факултета – преподаватели, администрация, също имаме повод за гордост, защото вие, нашите студенти и колеги, ставате посланици на нашия университет, факултет и общност“.

2

В своето слово деканът на Стопанския факултет обърна внимание на мястото на факултета в българската рейтингова система. Доц. Георгиев подчерта, че за първото място са важни научната дейност, академичният живот и оценката на независимата акредитация, която недвусмислено показва, че програмите на факултета са сред най-добрите в страната. Деканът допълни, че не на последно място, важна е реализацията на завършилите Стопанския факултет: „И тук данните показват, че нашите възпитаници не само не са безработни, а са на престижни позиции с високи възнаграждения“.

7

Доц. Георгиев обърна внимание на това, че в Стопанския факултет има все повече обмен с други университети и подчерта, че дипломата от Софийския университет и конкретно от Стопанския факултет са конкурентно предимство. Той благодари на преподавателите за техните академични лекции и упражнения, на администрацията, на студентите, които са се включили в различните клубове и дейности във факултета. „Благодарение на вас Стопанският факултет е и ще бъде едно от най-интересните места за следване както в Университета, така и в България“, каза още доц. Георгиев.

6

Той пожела на най-младите си колеги много успех и да намерят баланса между професионалната кариера и личния живот. Деканът отправи послание към абсолвентите и да не забравят някои от основните ценности на академичната общност, между които са почтеността, отговорността, колегиалността и сътрудничеството, взаимното уважение, продължаващото професионално развитие през целия живот и други.

„Вярвам, че няма да забравите своите преподаватели, своите колеги и своята Алма матер, затова няма да казваме „сбогом“ или „довиждане“. Очакваме ви магистърските и докторските програми и като част от Алумни клуба на завършилите Стопанския факултет“, каза накрая доц. Георгиев и пожела на абсолвентите успехи напред в годините, в които ще реализират пълния си потенциал.

8

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Николай Витанов също отправи поздрав към присъстващите в Аула и заяви, че за него, както и за цялото ректорско ръководство, да присъстват на дипломирането на студентите е най-приятното задължение. По думите му това е и най-приятното изживяване и за преподавателите, и за семействата на абсолвентите – да видят своите деца пораснали и помъдрели.

4

Проф. Витанов припомни на дипломантите първите дни в Университета, когато са били плахи, объркани, търсещи. По думите му сега те са уверени в себе си, силни, знаещи и можещи. Заместник-ректорът изрази увереността си, че след години абсолвентите ще забравят трудните моменти, но ще останат знанията и уменията, които са най-добрата инвестиция в бъдещето им. По думите му времето ще запази хубавите спомени и многобройните приятелства, които остават за цял живот.

5

Проф. Витанов заяви още, че Стопанският факултет е дал на България едни от най-добрите финансисти, икономисти и управленци. Според него това не е изненадващо, защото в този факултет винаги са постъпвали едни от най-добрите кандидат-студенти, които се обучават от някои от най-добрите специалисти. „Уверен съм, че и днес сред вас стоят някои от бъдещите блестящи учени и специалисти на България в икономиката, финансите, мениджмънта и бизнеса“, каза още заместник-ректорът.

10

Той заяви още, че няма притеснения за бъдещата реализация на абсолвентите, защото високото качество на обучение в Стопанския факултет отваря много врати и възможности за по-нататъшната им реализация. Проф. Витанов пожела на студентите да намерят работа, която ги удовлетворява. На тези, които ще продължат образованието си, пожела да не стихва ентусиазма им. Той призова най-младите си колеги да помнят наученото от техните преподаватели, защото то е важно и безценно. „Носете го в сърцата и умовете си, развивайте го и го умножавайте“, призова още заместник-ректорът и обяви випуск 2019 г. на Стопанския факултет на Софийския университет за завършил.

9

Ани Гинева, ръководител направление Global financial services в Experian, се обърна към абсолвентите и посочи, че те навлизат в етап с много нови предизвикателства и възможности. Призова ги да поставят целите си високо, да имат много приятели, които да ги подкрепят, да останат любопитни, отворени към новото и различното, да вървят смело напред, следвайки мечтите и амбициите си.

11

Един от отличниците на випуска Николай Гичев се върна в спомените си в началото на следването, към забавните моменти с приятелите и колегите, към трудните изпити. „Убеден съм, че тези приятелства ще останат и в бъдеще“, отбеляза Николай Гичев и посочи, че през изминалите четири години с колегите му са станали по-самостоятелни, срещнали са се с много нови хора, създали са контакти, а Стопанският факултет се е обновил. „Университетът ни даде основите, изгради у нас начин на мислене. Помогна ни в нашата ориентация към какво да се стремим в идните години и как да го постигнем“, каза Николай Гичев и посочи, че с колегите му са по-подготвени да се изправят пред новите предизвикателства, че ще има трудности, с които ще се справят заедно и с помощта на близките и семействата. „Всички казват да се наслаждаваме възможно най-много на студентските си години, тъй като те са най-хубавите. Хубави бяха със сигурност. Дали най-хубавите, ще разберем. Нека видим какво ни предстои оттук нататък“, каза в заключение Николай Гичев.

Церемонията продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

12
14
16
17
18
2-w