Начало / Новини / Новини и събития / Производствен стаж и бъдещи кариери в туристическата индустрия на България

   
Производствен стаж и бъдещи кариери в туристическата индустрия на България

В Аулата на Софийския университет се проведе традиционната среща между представители на туристическата индустрия в България и студентите от специалност „Туризъм”. Тази година над 20 организации са се регистрирали за участие в инициативата. Събитието се организира от Специалност "Туризъм" на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Срещата бе открита от ръководителя на Катедра „Туризъм“ доц. д-р Мариана Асенова. Тя посочи, че събитието вече се е превърнало в традиция и подчерта, че това е истински празник за факултета, тъй като е изключително важно да се съберат на едно място представители на бизнеса и студентите. По думите й, производствения стаж е част от учебния план на специалността и е единствен по рода си в страната. Доц. Асенова посочи, че производственият стаж, който продължава цял семестър, дава възможност освен на теория, студентите да се подготвят и за реалната работа в туристическия бранш.

3-3

За пръв път такава борса се провежда през 1995 г., а новото през тази година е, че освен третокурсници, присъстват и студенти от други курсове от бакалавърските и магистърските програми. По думите й, интерес към събитието проявяват всички студенти, които имат желание да установят контакти с представители на бизнеса, да проведат стаж или да започнат работа в туристически фирми. Доц. Асенова подчерта, че Катедра „География на туризма“ е водеща по рейтинг в професионалното направление „Туризъм“ в страната. Тя изтъкна още, че студентите на Софийския университет са много търсени сред работодателите и постоянно се повишава осигурителният доход в това направление. В заключение доц. Асенова пожела успех на събитието и благодари на ас. Вася Янева за усилията по организацията.

6-6

Деканът на Геолого-географския факултет доц. Климент Найденов приветства всички на този, по думите му, уникален форум. Той изрази радостта си, че представителите на туристическия бранш са в Аулата на Софийския университет, за да открият бъдещите високо ерудирани специалисти в сферата на туризма. Той посочи, че е щастлив да види толкова много млади хора, които още сега искат да открият своя шанс и да започнат своя производствен стаж в туристическата индустрия. Деканът пожела успех на организаторите и посочи, че се надява скоро да заработи и Кариерен център към Геолого-географския факултет.

7-7

Ас. Вася Янева представи накратко участниците, обясни подробно за самата организация на стажа и какви са изискванията към участниците в него.

2-2
4-4