Начало / Новини / Новини и събития / Постерна изложба „Културно-историческото наследство на Странджа в условията на миграции и демографски отлив“

   
Постерна изложба „Културно-историческото наследство на Странджа в условията на миграции и демографски отлив“

Във фоайето на Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" бе открита постерната изложба „Културно-историческото наследство на Странджа в условията на миграции и демографски отлив“. Експозицията може да бъде разгледана до 6 декември 2019 г.

Изложбата отразява резултатите от реализацията на проекта „Комплексни и иновативни методи за диагностика и изследване на материалното и нематериално културно наследство на Централна и Източна Странджа в условията на миграции и демографски отлив“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ при Министерството на образованието и науката на Република България (ДН № 10/16 от 21. 12. 2016 г.).

7

Изложбата бе представена от доц. д-р Ангел Николов, ръководител на проекта, и от проф. Ивайла Попова, заместник-декан на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

1

Проф. Попова приветства всички с добре дошли и откри постерната изложба. Тя изрази радостта си, че е част от научния екип на проекта. По думите й, изложбата демонстрира част от работата на екипа проекта и изрази надежда, че ще бъде интересна за посетителите.

3

Доц. д-р Ангел Николов представи накратко проекта и работата с колегите му в процеса на реализиране на целите и задачите. Той говори за началото на проекта през декември 2016 г., за експедициите в Гърция, Странджа и организираните конференции. Проведени са редица срещи с представители на институции, църковни настоятелства, музеи, представители на местната власт и др. Доц. Николов благодари на всички тях и посочи, че те са показали, че Странджа още е жива. Той изрази своята благодарност и към всички, дошли да разгледат експозицията и изрази надежда скоро да бъде издаден и сборник с докладите от конференцията по проекта.

2
5
4