Начало / Новини / Новини и събития / Практически семинар "Медийни технологии в Софийския университет - 20 години традиция"

   
Практически семинар "Медийни технологии в Софийския университет - 20 години традиция"

В Ректората на Софийския университет се проведе двудневен практически семинар с международно участие "Медийни технологии в Софийския университет - 20 години традиция". Научният форум бе по повод 20-годишнината на Музикалното студио към Катедра „Музика“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата и се проведе в рамките на честването на 130-годишнината на Алма матер.

На събитието бяха представени водещи производители като Genelec, Universal Audio, Steinberg. Те демонстрираха аудиотехника, която ще бъде предоставена по договор за студентите от специалността на Катедра „Музика“.

4

 

Ръководителят на Катедра „Музика“ проф. д-р Адриан Георгиев изнесе пленарен доклад на тема "Медийни технологии в Софийския университет - 20 години традиция". В програмата на семинара бяха включени и темите „Мастерингът като изкуство на компромиса“ с лектор гл. ас. д-р Христо Карагьозов, „ Steinberg Training Refrech Sofia University / Cubase 10“ и „Universal Audio – Record like a Mix“ – лектор Александър Марков, „Workshop – Музикална продукция и смарт технологии“ с лектор ас. Георги Георгиев и други.

 

1
5
8