Начало / Новини / Новини и събития / Алма матер и Папският Латерански университет сключиха споразумение за сътрудничество

   
Алма матер и Папският Латерански университет сключиха споразумение за сътрудничество

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Юридическия факултет проф. д-р Сашо Пенов и ректорът на Папския Латерански университет монс. Енрико дал Коволо подписаха споразумение за сътрудничество между двете институции.

Договорът предвижда установяване и засилване на научните и образователни отношения между Юридическия факултет на Алма матер и Папския Латерански университет чрез научно сътрудничество и обмен на научна литература. Съгласно споразумението университетите се ангажират да съдействат за обмен на информация и образователни материали. Мобилността на студенти и преподаватели също е акцент на споразумението, както и сътрудничеството за краткосрочни академични и културни програми.

Това е вторият договор, който Софийският университет „Св. Климент Охридски“ сключва с ватикански университет след споразумението с Папския Грегориански университет.

1