Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2017 г. на Факултета по начална и предучилищна педагогика

   
Завърши випуск 2017 г. на Факултета по начална и предучилищна педагогика

Над 300 бакалаври от Факултета по начална и предучилищна педагогика от випуск 2017 г. завършиха висшето си образование. Те получиха дипломите си на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 49 от тях са с отличен успех.

Празничната церемония бе открита от декана на Факултета по начална и предучилищна педагогика проф. д-р Божидар Ангелов, който поздрави завършващите възпитаници на факултета, техните преподаватели, близки и гости.

1-1

Той изрази задоволството си да бъде в тържествения ден в препълнената Аула и заяви на най-младите си колеги, че получават дипломите си в навечерието на честването на 130-тата годишнина на Алма матер и оттук нататък тръгват напред в своя живот. В приветствието си деканът говори за символиката на празничния ден и отбеляза, че на трибуната в Аулата до него са подредени книги със заглавието „Елате да живеем за днешните деца“. По думите му, това е най-хубавото наименование за днешния празник. Проф. Ангелов пожела успех и всичко най-добро в жизнения път на абсолвентите.

1

Заместник-ректорът на Софийския университет доц. д-р Георги Вълчев приветства абсолвентите и отбеляза, че в такива моменти се усеща истинският смисъл на Университета: „Неговото сърце – тази Аула, оживява и започва да тупти с вашите сърца, емоции, младост и всичко, което сте носили през годините“, каза той и допълни, че това са едни от най-хубавите моменти и трябва да се изживяват пълноценно.

6

Доц. Вълчев отбеляза, че днес е краят на един път, който са извървели и трябва да се радват, че са го приключили успешно и достойно. Предстои им да срещнат нови хора, които ще ги мотивират, ще ги вдъхновяват. По думите му, абсолвентите не трябва да смятат, че препятствията са свършили и подчерта, че истински специалисти ще станат тогава, когато започнат своя професионален път. Доц. Вълчев изтъкна, че на абсолвентите им предстои още много да се учат и да преодоляват по своя индивидуален път. Той ги призова да отворят сърцата си към живота, да отворят сетивата си, да гледат реално на света и да вървят достойно напред.

4

Заместник-ректорът подчерта, че е много важно да решат как ще продължат своя път. Сами да положат усилия и да променят страната си към по-добро. Именно когато се срещнат с трудностите, да си спомнят, че са общност, че са част от Факултета по предучилищна и начална училищна педагогика и от Алма матер. „Напускайки Университета, помнете едно много важно нещо – вие завинаги оставате част от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и неговите врати винаги ще бъдат отворени за вас. Търсете тези врати по всякакъв повод. Търсете преподавателите, които ще ви помогнат в труден момент. Търсете колегите си, към които да се обърнете за помощ в такъв момент“, каза доц. Вълчев и призова младите хора да отдадат нужното и на своите семейства, които винаги са били до тях и са ги подкрепяли. В края на словото си доц. Вълчев обяви випуск 2017 г. на Факултета по начална и предучилищна педагогика за завършил и пожела на всички да са здрави, да продължат образованието си и гордо да се назовават възпитаници на 130-годишния университет на България.

7

Абсолвентите, техните преподаватели и семейства бяха поздравени и от отличника на випуска Красимира Галова от специалност „Музика“. От името на целия випуск на факултета тя благодари на преподавателите си за търпението, знанията и усилията, положени през годините. Специално благодари и на доц. Адриан Георгиев, ръководител на Катедра „Музика“, и на г-жа Весела Манолова.

Красимира Галова се обърна и към колегите си от другите специалности, с които завършват заедно: „Знаете, че на нас се пада нелеката задача да обучаваме и да възпитаваме бъдещото поколение на България. Бъдете търпеливи, бъдете всеотдайни и се чувствайте удовлетворени от работата си с прекрасните дечица“.

3

В приветствието си Красимира Галова се обърна и със специални думи към колегите си от специалност „Музика“, като подчерта, че преодолените трудности през годините са ги изградили като личности и професионалисти. Тя отбеляза, че всички могат да постигнат много, стига да повярват в себе си и да си го поставят за цел. Красимира Галова призова колегите да запазят творческото си мислене и с него да достигнат недостижими върхове.

Церемонията продължи с връчването на дипломите.

8
10
9