Начало / Новини / Новини и събития / Златно отличие за отбора на Алма матер от София Екиден Маратон 2017

   
Златно отличие за отбора на Алма матер от София Екиден Маратон 2017

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ спечели златното отличие на третото издание на София Екиден (Щафетен) Маратон 2017 в категория „Корпоративна щафета“.

За поредна година състезанието беше посветено на Съединението на България, но също така се отбеляза и 100-годишнината от първия Екиден маратон в Япония. Участие взеха над 75 отбора.

Отборът на Софийския университет в състав: Тишо Янев – 5 км., Мартин Недялков – 10 км., Алена Аргирова – 5 км., Живко Петров – 10 км., Елена Русева – 5 км. и Георги Власакиев- 7,195 км., преодоля дистанцията от 42.195 км. за общо време от 2ч. и 48 мин. Ментор и капитан на отбора отново е Тошко Тодоров, който за последните 2 години успя да извоюва 4 златни отличия.

1-e

На награждаването присъства и посланикът на Япония в България Шиничи Яманака. Събитието се проведе с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, спортен клуб „София-Европа“, 5кмrun, Mizuno, SLS – Sport life style и други.

Купата ще бъде връчена на председателя на Студентския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Васил Силяновски и ще бъде съхранена в музея на Университета.

2-e

Снимки:Георги Крумов от Факултета по журналистика и масова комуникация