Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика взеха участие в международни симпозиуми

   
Преподаватели от Факултета по начална и предучилищна педагогика взеха участие в международни симпозиуми

През месец август 2017 г. проф. д-р Стефан Алтъков, зам. декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика и ръководител на катедра "Визуални изкуства" и проф. д-р Лаура Димитрова, от същата катедра, взеха участие в международния арт симпозиум "Михайлово - Кавадарци" в Република Македония.

По покана от страна на Дома на културата на гр. Кавадарци проф. Алтъков и проф. Димитрова откриха своя изложба в художествената галерия към Музея на Кавадарци на 22 август 2017 г. Изложбата и участието в международния арт симпозиум бяха осъществени с финансовата подкрепа на Дома на културата на гр. Кавадарци и проект на катедра "Визуални изкуства" ArtNet 2 по ФНИ на Софийския университет.

1

По покана на куратора Радостина Доганова проф. Алтъков и проф. д-р Димитрова и студентът от специалност "Изобразително изкуство" Иван Шуманов взеха участие и в международния арт симпозиум "Самоков 2017".

2

Симпозиумът се състоя в периода 2 - 12 август в град Самоков под мотото "Тук и сега".

Участниците в симпозиума Сандра Ансело (Франция), Катрин Бурдон (Германия/Франция), Васо Тупоу (Кипър), Васко Славков (България), Явора Петрова (България), Ивана Петрова (България), Светлин Балездров (България), София Хаджипапа Джи (Кипър), Радостина Доганова (България/Словакия), Иван Шуманов (България), Лаура Димитрова (България), Стефан Алтъков (България) създадоха творби от различен характер - от класическа живопис - до инсталации, пърформанс и намеса в градската среда.

2

По време на симпозума имаше видео презентации на участниците. Проф. Лаура Димитрова проведе уъркшоп с деца и с обитатели на дома за възрастни в града.

В края на симпозиума бе представена изложба, която предизвика голям интерес.

3
1