Начало / Новини / Новини и събития / За трета поредна година Юридическият факултет е носител на Купата на ректора

   
За трета поредна година Юридическият факултет е носител на Купата на ректора

В двора на Ректората на Софийския университет се състоя церемонията по награждаване на победителите в Общоуниверситетското първенство за Купата на ректора. Надпреварата между факултетите се провежда за пета поредна година. Шампион от общостудентското първенство за Купата на ректора за 2016 г. е Юридическият факултет.

 

На събитието присъстваха проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет, зам.-ректорът на Университета доц. Юрий Кучев, Ирена Димитрова, директор на Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към Столична община, декани на факултетите, преподаватели и студенти. Общоуниверситетското първенство за Купата на ректора се организира от Департамента по спорт и се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет.

1-a

Церемонията по награждаването на победителите в Общоуниверситетското първенство бе открита от ректора на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков. Той благодари на Департамента по спорт за организираното събитие и за всичко, което прави за Университета. Ректорът подчерта, че Департаментът с малко средства организира много събития и привлича студенти към спортната дейност, постига удивителни резултати на спортни състезания, където често побеждава Националната спортна академия.

Проф. Герджиков поздрави участниците в състезанията и призова всички студенти да се включат активно в спортната дейност на Софийския университет и в състезанията.

1-b

Проф. д-р Анжелина Янева, директор на Департамента по спорт, заяви, че за нея е удоволствие за пети пореден път да присъства на първенството, където факултетите на Алма матер мерят сили един срещу друг. Тя подчерта, че състезанията показват, че спортът не е само здраве, физическа активност, но и социално общуване между студентите и преподавателите.

Проф. Янева добави, че 15 факултета са взели активно участие в състезанията, като конкуренцията между тях е била много голяма. Тя пожела на всички студенти да имат успешна сесия, да продължават да спортуват и да мислят за спорта като за свой начин на живот.

5

Департаментът по спорт предлага над 20 вида спорт. Някои от тях бяха представени по време на празненството. Гостите имаха възможност да видят изпълнения на мажоретния отбор на Софийския университет. Спортистите и гостите бяха поздравени с музикални изпълнения от студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика с ръководители проф. Павлович и гл. ас. д-р Галя Луканова.

По време на церемонията по връчването на наградите Департаментът по спорт получи специална награда – спортни пособия от Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към Столична община.

10

Класиране по факултети:

1.Юридически факултет

2.Факултет по математика и информатика

3.Стопански факултет

4.Философски факултет

5.Геолого-географски факултет

6.Факултет по журналистика и масова комуникация

7.Факултет по начална и предучилищна педагогика

8.Исторически факултет

9.Медицински факултет

10.Факултет по класически и нови филологии

11.Физически факултет

12.Факултет по химия и фармация

13.Факултет по педагогика

14.Факултет по славянски филологии

15. Факултет по биология

6
7
11
12