Начало / Новини / Новини и събития / Университетската ботаническа градина в София бе домакин на старта на инициативата „Да изчистим България заедно“

   
Университетската ботаническа градина в София бе домакин на старта на инициативата „Да изчистим България заедно“

Сред цъфнали рози, ириси и други пролетни цветя, под сянката на вековния дъб в най-старата Университетска ботаническа градина в сърцето на София бе даден старт на кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“.

Министерството на околната среда и водите е основен партньор в най-мащабната доброволческа акция, която тази година е насрочена за 4 юни. Университетските ботанически градини са партньор на Министерството в дейностите по опазване на растителните видове и растителните генетични ресурси на България.

Познати и обичани водещи от бТВ разказаха за началото на кампанията и за значението на популяризирането на идеята и подчертаха, че всеки лично е отговорен за запазване чистотата в градовете и природата. Кампанията е ценна с това, че лесно достига до подрастващите и възпитава у тях отговорна грижа.

3

В обръщението си към гостите и медията министърът на околната среда и водите Ивелина Василева отбеляза, че през 2016 г. приоритет в почистването ще са защитените територии, които са със специално значение за биологичното разнообразие. Според нея в последните години България се е превърнала в по-чисто място за живеене. Министърът изрази желание си тази тенденция да продължи.

2
16