Начало / Новини / Новини и събития / "Нощ на Андриян Асенов" в Театър-лаборатория "Алма Алтер"

   
"Нощ на Андриян Асенов" в Театър-лаборатория "Алма Алтер"

На 16 април 2024 г. в Театър-лаборатория "Алма Алтер" се проведе "Нощ на Андриян Асенов", пилотното издание на срещите-представления с актьорите от театъра на Софийския университет. Форматът е по идея на директора на театъра и баща на българския авангарден театър Николай Георгиев.

Андриян, наричан от приятели и колеги Ади, показа фрагменти от любимите си представления, в които има главна роля - "Стефан Стамболов - часът на моето убийство", "Мъртвият дом", "Дядо Йоцо гледа", "Житие и страдание грешнаго Софрония" и др. Зрителите станаха свидетели и на разкази за създаването на тези спектакли, за трудностите на незрящия актьор и човек. Редом до Ади стоеше неотлъчно режисьорът Николай Георгиев, който сподели за работата си с първия български незрящ актьор и мотивацията да го направи именно такъв.

1-11

Срещата с човека-актьор предизвика безпрецедентен за този театрален сезон интерес. Специални гости на събитието бяха семейството и приятелите на Ади, които разказаха любопитни детайли за живота му.

1-12

В края на вечерта на Андриян бяха връчени специален поздравителен адрес (написан и на Брайлова азбука) и кошница с цветя от президента на Република България.

Румен Радев пожелава на Андриян да запази чистата искреност, с която се превръща в някой друг, и усмивката, с която се връща към себе си!

"Алма Алтер" благодари сърдечно на държавния глава за топлото отношение към театъра и изкуството и най-вече към Ади.

1-14

Тази вечер, 18 април 2024 в афиша на театъра можете да гледате Андриян Асенов в спектакъла “Стефан Стамболов, часът на моето убийство” по романа на Христо Даскалов, “След игото. Стефан Стамболов”, начало 19:30 ч.

13