Начало / Новини / Новини и събития / Нов успех за футболния отбор на Софийския университет

   
Нов успех за футболния отбор на Софийския университет

Футболният отбор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по безапелационен начин стана Столичен първенец, след като във финалната среща, играна на 25 март 2024 г. на стадиона на НСА, надигра категорично отбора на УНСС с 4:0 след два гола на Траян Тенев (ФЖМК) и по един на Георги Кременлиев (ФНОИ) и Румен Рангелов (ЮФ).

Преди това отборът ни победи и НСА с 1:0 с фамозен гол на Павел Павлов (ФНОИ). Така момчетата на проф. Георги Игнатов ще се изправят на 1/8 финалите срещу Русенския университет. При победа те ще срещнат на ¼ финалите победителя от НБУ и АМВР. В нашия поток Пловдивският университет очаква победителя от ТУ и УНСС. В другия поток ЮЗУ очаква победителя от Великотърновски университет и Аграрен университет (Пловдив), а победителят от Медицински университет (Варна) и УАСГ ще срещне победителя от НСА и Шуменски университет.

Пожелаваме успех на отбора, който тази година ще има възможността да се бори за втора титла, след тази от 2020 г.

Това е пореден успех за отбора, след спечелените две II-ри места по мини-футбол на European team cup в гр. Братислава през месец септември 2023 г. и в Националния университетски шампионат по футзал през месец декември 2023 г.

1-1 (003)
1-2 (003)