Начало / Новини / Новини и събития / Книжарница на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ ще отвори врати в Бургас

   
Книжарница на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ ще отвори врати в Бургас

Литературата на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ скоро ще бъде достъпна в Бургас. Новото начинание обяви проф. Валери Стефанов, директор на издателството. Предстои разкриването на книжарница, първата извън София. Тя ще бъде разположена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и в нея ще се предлага научна, научнопопулярна, художествена и учебна литература на български и на чужди езици, преводна литература, справочници, списания, годишници с трайно място в националната ни книжовна култура. С това се разширява и присъствието на Софийския университет в Бургас.

В новото пространство авторите на издателството ще имат възможност да представят своите научни трудове пред бургаска аудитория, ще бъдат организирани тематични събития, дискусии, студентски прояви.

1-1

Очаква се книжарницата да отвори врати преди началото на новата академична година. Начинанието се реализира с подкрепата на Община Бургас. В рамките на посещението си проф. Валери Стефанов и екипа му - Гергана Борисова, Дари Иванов, Румен Сербезов и Иглика Трифонова, се срещнаха със зам.-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, с когото обсъдиха различни форми на сътрудничество.

1-2

Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ е създадено през 1986 г., а издателската му дейност обхваща всички сфери на знанието.

1-3