Начало / Новини / Новини и събития / Проф. Лиу Сиумин бе отличен с Почетен знак на ректора на Софийския университет

   
Проф. Лиу Сиумин бе отличен с Почетен знак на ректора на Софийския университет

Директорът от китайска страна на Института „Конфуций“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Лиу Сиумин бе отличен с Почетен знак на ректора на Софийския университет. Отличието, което му се присъжда за значителен принос за разгръщане на дейността на Института „Конфуций“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и постигнати значими резултати, проф. Сиумин получи от проф. Георги Вълчев.

На среща с ректора проф. Георги Вълчев, на която присъства и директорът от българска страна на Института „Конфуций“ Аксиния Колева, проф. Лиу Сиумин, чийто тригодишен мандат като директор от китайска страна на Института „Конфуций“ приключи, благодари за доброто сътрудничество и подкрепата, която винаги е намирал в лицето на ректорското ръководство на университета и на българския директор на института. Той изрази надеждата си отново да се завърне в България и подчерта, че е намерил в страната ни истински приятели.

1-2

Проф. Вълчев благодари на проф. Лиу Сиумин за работата, основана на доверие и взаимно уважение, която оцени високо. Ректорът изказа надежда в лицето на проф. Сиумин да сме спечелили искрен приятел, който напуска страната ни с прекрасни спомени, което е най-добрият резултат от подобно партньорство, и го увери, че винаги може да разчита на приятелство и подкрепа и в бъдеще.

1-1

Ректорът отбеляза, че Софийският университет цени партньорството с Института „Конфуций“. За академичната колегия е повод за гордост фактът, че институтът е водещ не само в България, а и в Централна и Източна Европа. Институтът е един от първите модели институт „Конфуций“ в света, а през 2017 г. бе сред 25-те, на които беше присъдена почетната награда "Отличен институт за годината" сред 525 института по целия свят.