ПОКАНА
18 Май 2022 г.
Аулата на Биологически факултет
СУ "Св. Климент Охридски"
Кръгла маса на тема: "Въздействието на емисиите на парникови газове върху селскостопанството и хранително-вкусовия сектор"
Уважаеми колеги,
Клийнтех България, Аграрен Университет Пловдив и Софийски Университет "Св. Климент Охридски", в качеството си на Хъб мениджър на EIT Food за България, Ви кани на организирана кръгла маса на тема "Въздействието на емисиите на парникови газове върху селскостопанството и хранително-вкусовия сектор".
Събитието ще се проведе на 18 Май 2022 г. в Аулата на Биологически факултет на СУ.
По време на кръглата маса ще може да присъствате на следните презентации от експерти и професионалисти в сферата на околната среда, селскостопанските и хранителните технологии:
- Въздействие на емисиите на парниковите газове и климатичните промени върху почвите в агроекосистемите - Проф. Ирена Атанасова, Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията "Никола Пушкаров"
- Въздействия на емисиите на парниковите газове върху водните ресурси и отражението им върху агроекосистемите - Доц. Иван Трайков, Софийски Университет “Св. Климент Охридски”
- Дигитални технологии и изкуствен интелект в растителното производство за адресиране на климатичните промени (ННП Интелигентно растениевъдство) - Проф. Владислав Попов, Аграрен Университет Пловдив
- Нови технологии при управление на пасищата за намаляване на въглеродния отпечатък (ННП Интелигентно животновъдство) - Проф. Д-р Христина Янчева, Аграрен Университет Пловдив
Ще можете да разберете повече за EIT Food Хъб България и предстоящи дейности.
Регистрация за запазване на място: https://www.eventbrite.co.uk/e/k-tickets-329622829757
LinkedIn събитие: https://www.linkedin.com/events/6927880665237458944/