Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет и университетът Ханбат в Република Корея сключиха договор за сътрудничество

   
Софийският университет и университетът Ханбат в Република Корея сключиха договор за сътрудничество

Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. Георги Вълчев и Хайон Сон, президент на Националния университет Ханбат – град Теджон, Република Корея, подписаха договор за сътрудничество между двата университета.

Сред гостите от Република Корея бяха още Инйон Ли, секретар на президента на Националния университет Ханбат, Чонин Чой, заместник-ректор по информационните дейности и администрацията, Юнхи Нам, заместник-ректор по учебната дейност, Хиджон Кан, директор на Центъра по международна дейност и Юнджин Ли, инспектор в Центъра по международна дейност. На срещата присъстваха и д-р Райна Бенева и ас. Мирослава Забуртова от специалност „Кореистика“ към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет.

Доц. Георги Вълчев изрази радостта си от подписването на договора и възможността чрез това сътрудничество да се издигне още повече нивото на преподаване на корейски език в Софийския университет, а студентите да имат възможност още по-добре да опознаят корейската история и култура.

Договорът е за срок от три години и предвижда обмен на студенти и преподаватели между двата университета, специални езикови и академични програми, сътрудничество в областта на научни семинари и академични срещи, обмен на академични материали.

2