Начало / Новини / Новини и събития / Посланикът на Азербайджан в България се срещна със студенти в Азербайджанския център

   
Посланикът на Азербайджан в България се срещна със студенти в Азербайджанския център

В Центъра за азербайджански език и култура в Софийския университет "Св. Климент Охридски" регулярно се провежда Разговорен клуб по азербайджански език, в който участват носителите на езика, с цел студенти-тюрколози, изучаващи азербайджански език, да практикуват езика.

На 3 април 2024 г. на гости в Центъра бе посланикът на Р. Азербайджан в Р. България Н.Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов, който се срещна със студенти от 3 и 4 курс на специалност "Тюркология" и проведе с тях разговор на азербайджански език, като накара студентите да разкажат повече за себе си и за техните интереси на азербайджански. Посланик Хюсейнов отговори на техните въпроси, включително относно продължаване на образованието им в Азербайджан, и даде повече информация за възможностите, които те ще имат в страната му, ако решат да учат там.

1

Директорът на Центъра София Шигаева-Митреска благодари на посланика за отделеното време и посочи, че подобни срещи наистина са много важни за езиковата практика на студентите, както и че срещата с посланика им дава възможност не само да чуят езика, но и да разберат за събитията и традициите в Азербайджан от първо лице.